20080126

Els Gaiters de l'Aguilot guanyen el premi "Projecte Jove 2007"


Nota de Premsa del Consel Comarcal del Baix Ebre:El Consell Comarcal atorga el premi “Projecte Jove 2007” als Gaiters de l’Aguilot, de Tortosa

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, acompanyat pel president de la comissió comarcal de Joventut, Francesc Gas, i per la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, han lliurat el Premi Projecte Jove 2007 als Gaiters de l’Aguilot, una de les seccions de l’Associació Cultural 4+1 de Tortosa.


El guardó, dotat amb 2.000 euros, s’ha atorgat pel projecte “15 anys Gaiters de l’Aguilot”, una iniciativa destinada a celebrar el quinzè aniversari d’aquesta entitat juvenil i que inclou diferents activitats com l’escola de dolçaina i percussió tradicional, el concurs per a dolçaina i percussió “Jaume Blanch”, i diferents concerts per commemorar i celebrar l’aniversari d’aquesta formació de la música tradicional ebrenca.


El president del Consell Comarcal, Andreu Martí, ha destacat “la trajectòria consolidada i el treball incansable dels joves de Gaiters de l’Aguilot tant pel que fa a la promoció de la dolçaina i el tabal com també a la difusió de la música popular de casa nostra”. Martí ha valorat “molt positivament” la participació de diverses entitats juvenils de la comarca en la convocatòria d’aquest guardó destinat “a fomentar la participació dels joves en tot allò que els envolta”.


Per la seva part, el president de la comissió comarcal de Joventut, Francesc Gas, ha agraït “l’esforç i la iniciativa de molts joves del Baix Ebre que treballen amb il·lusió i ganes per desenvolupar activitats educatives i culturals, d’accés al món del treball, de promoció de la salut, de participació democràtica, d’accés a l’habitatge, i d’equilibri territorial i cohesió social”.
La coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, ha reiterat el suport del govern català “a les diferents iniciatives per aconseguir que els joves puguin decidir i realitzar el seu propi projecte de vida i participar activament en les decisions públiques que els afecten col·lectivament com a ciutadans”.


En aquesta cinquena edició del premi Projecte Jove, el jurat ha atorgat el segon premi, dotat amb 900 euros, al projecte “Rehabilitació i remodelació d’un pis assistit per a joves en procés d’inserció social”, presentat pel Grup Esplai Blanquerna, de Tortosa. En aquest cas, el jurat ha valorat el projecte pels seus objectius de donar suport i acompanyament a joves per tal d’aconseguir un òptima inserció social i laboral.


I el tercer premi, amb una dotació de 300 euros, ha estat pel projecte “Mou-te per aprendre dels altres”, presentat per l’entitat Obre’t’Ebre, de Tortosa. Aquest projecte inclou diverses activitats com són l’acollida de voluntaris europeus, l’enviament de tres joves de les Terres de l’Ebre a un altre país per realitzar tasques de voluntariat, intercanvis europeus amb nois i noies del nostre territori i de fora, i altres iniciatives juvenils.


El Premi “Projecte Jove 2007”, cofinançat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, té la finalitat de guardonar les millors iniciatives juvenils endegades per persones físiques o entitats sense ànim de lucre de la comarca del Baix Ebre.


En l’edició d’enguany s’han presentat sis projectes a la convocatòria. A les edicions anteriors els guanyadors han estat l’Observatori de l’Ebre de Roquetes (2003), la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa (2004), Set Cervells de Jesús (2005), i Creu Roja Joventut de Tortosa (2006).

Tortosa (Baix Ebre), 24 de gener de 2008